O zi in Abu Dhabi

De ce am dat Dubaiul pe o zi in Abu Dhabi?

Pentru ca merita! Aceasta a fost concluzia noastra dupa doar cateva ore in capitala Emiratelor Arabe Unite.

Ne doream sa mai bifam inca un punct de pe Our Super Bucket List, sa vedem Moscheea Sheikh Zayed. Zis si facut. Am plecat!

Cum am ajuns aici?

Foarte simplu si foarte ieftin. Din Union Station (statia de metrou langa care eram cazati) am luat metroul pana la Ibn Battuta. Sunt vreo 17 statii de metrou si ne-a costat 7.5 Dirhami (aprox. 8 lei).

De aici ne-am urcat in autobuzul de la Terminalul 1, in care erau 18 grade, cu destinatia Abu Dhabi. Biletul a costat 25 de Dirhami de persoana si am facut aproximativ 2 ore. Daca aveti cartela de telefon UAE veti avea si wi-fi gratuit.

Am avut noroc si din gara ne-a luat un prieten sa ne arate imprejurimile. E altfel cand esti cu un localnic.

Ce am vizitat?

Am avut doar cateva ore la dispozitie si am mers pe recomandare.

Prima oprire a fost la  Emirates Palace, faimosul hotel din “Sex and the City” (fetele stiu ce zic).

Intrarea principala de la Emirates Palace
Intrarea principala de la Emirates Palace
Cupola Emirates Palace
Cupola Emirates Palace

Da, se poate vizita, intrarea este gratuita si merita bifat. Atentie, este obligatoriu sa aveti pantaloni lungi sau fusta lunga. Noi ne-am oprit la restaurantul din lobby si am savurat specialitatea locului: Cafea cu pulbere de aur si inghetata de ciocolata artizanala cu foita de aur.

Sincera sa fiu, totul continea aur, deci nu aveai cum sa il eviti. Cafeaua costa 60 Dirhami, iar inghetata 50, la care se adauga si 20% taxe. A fost o experienta interesanta, cu atat mai mult cat pe fundal se auzea muzica live cantata la violoncel si pian.

Cafea cu pulbere de aur
Cafea cu pulbere de aur
Inghetata cu lapte de camila si foita de aura
Inghetata cu lapte de camila si foita de aura

In fata hotelului, se afla Etihad Towers, 5 zgarie nori de sticla ce iti iau ochii si dispun de birouri, apartamente si un hotel.

Turnurile Etihad din Abu Dhabi
Turnurile Etihad din Abu Dhabi

Ni s-a zis ca e mai frumoasa seara…Moscheea Sheikh Zayed. Recunoastem ca aveam asteptari si le-a depasit. O vazusem in multe poze si ne doream sa o imortalizam si noi.

Prima impresie a fost “WOW”. Amandoi am afirmat ca e cel mai impresionant monument pe care l-am vazut in viata noastra. Credeam ca Moscheea Hassan II din Casablanca si Sultan Ahmet din Istanbul sunt spectaculoase, dar asta le intrecuse pe toate.

Nu stim cum este in timpul zilei, dar va garantam ca noaptea este fascinanta. Se poate vizita de luni pana duminca intre 9-22, exceptand vinerea cand se inchide la 16:30. Intrarea este libera, deci profitati.

Tinuta nu este obligatorie, eu chiar ii sfatuiesc pe baieti sa mearga in pantaloni scurti, sa primeasca si ei kandura, cum primim noi abaya.

Intrarea principala in Moschee
Intrarea principala in Moschee
Abaya, pelerina ce se ofera vizitatorilor in timpul vizitei Moscheei
Abaya, pelerina ce se ofera vizitatorilor in timpul vizitei Moscheei
Moscheea Sheikh Zayed
Moscheea Sheikh Zayed
Curtea interioara a Moscheei
Curtea interioara a Moscheei
Reflexii in apa ce inconjoara Moscheea
Reflexii in apa ce inconjoara Moscheea

Seara s-a incheiat cu un dezmat culinar la un local libanez, traditional. Era un restaurant modest, ieftin si cu cea mai buna mancare libaneza. Daca aveti de gand sa mergeti, aveti aici coordonatele.

Antreul libanez
Antreul libanez

Concluzia este ca noua ne-a placut mult Abu Dhabi-ul. Este mult mai verde, mai pietonal si mai organizat decat Dubai. Am promis ca ne vom intoarce aici pentru Ferrari World si Yas WaterWorld.

Deci…see you soon Abu Dhabi Doo!

 

FarmaTips si LegalTips pentru Abu Dhabi le gasiti in articolul despre Dubai.

Nu uitati. Like and Share si ramaneti cu noi!

 

Daca vreti sa fiti la curent cu aventura vietii noastre, abonati-va la canalul nostru si veti fi instiintati de fiecare data cand postam ceva nou!

 

 

Leave a Reply