Casablanca…To visit or not?

Si noi ne-am pus aceasta intrebare: Sa vizitam sau nu Casablanca? Raspunsul nostru a fost: Hai sa incercam!

Scurta descriere

Am ales sa vedem totusi Casablanca, in ciuda parerilor contra pe care le-am citit. Am zis sa nu ratam cel mai mare oras al Marocului cu o populatie de aprox. 5 milioane de locuitori.

Este inima industriala, economica si cel mai mare centru comercial al Africii. Portul din Casablanca este principalul port marocan, unul dintre cele mai mari din lume si cel mai mare din Africa de Nord.

Cum am ajuns in Casa?

Am luat trenul din Rabat. Biletu a costat doar 10 euro de persoana. Calatoria a durat 2 ore si putem spune ca a fost una placuta. Totul curat si la locul lui.

Am ajuns in gara Casa Port si ne-a lasat o prima impresie faina, fiind mare, eleganta si curata.

De aici la cazare erau 3 km. Am vrut sa luam un taxi dar dupa ce ne-au cerut 15-20 euro am renuntat, chiar suparati ca vor sa ne tepuiasca. Asa am hotarat sa mergem pe jos si am cunoscut un oras murdar, agitat, dezordonat, saracacios.

Pana sa ajungem la destinatie am trecut pe langa cladiri foarte vechi ce stateau sa cada, cu rufe atarnate la fiecare geam si cu gunoaie interminabile. Eram chiar putin speriati si ne aminteam de India.

Cazarea

Airbnb ne-a salvat din nou. Am rezervat o noapte la Laila in complexul rezidential Residence L’Horizons, in cartierul Burgogne. Cazarea a fost partea frumoasa a experientei din Casablanca. Acest complex privat cu o curte interioara plina de palmieri, se afla la 2 minute de ocean, incat i se putea simti briza si ceea ce este foarte important in acest oras, a fost foarte curat.

Obiective turistice

Fiind foarte aglomerat, am decis sa vizitam doar obiectivul principal: impunatoarea moschee Hassan al II-lea, construita pe ocean.

Da, ea merita! Este grandioasa, a 3-a din lume ca marime si cu cel mai inalt minaret, 210 metri. Este singura moschee din oras unde este permisa intrarea non-musulmanilor in grupuri organizate.

Pretul biletului este 12 euro de persoana si trebuie sa fiti imbracati decent. Turul se face cu ghid in limba engleza si dureaza cam o ora.

Ce am mancat?

Mai nimic :))

In timpul zilei am cumparat mango si ananas de la vanzatorii ambulanti de pe strada. A fost cel mai mare si gustos mango. Toate restaurantele si magazinele erau inchise pana la apusul Soarelui, fiind perioada Ramadanului.

Seara am mancat la un restaurant pentru localnici. Am comandat meniul zilei ce continea mic dejun, pranz si cina.

Nu va imaginati cate au putut sa ne aduca pentru doar 5 euro de persoana: apa plata, lapte, ceai marocan, fresh de portocale, clatite, corn cu ciocolata, ou fiert, branza topita, dulceata, supa marocana cu naut, tajina, curmale si dulciura marocana.

Drumul spre Marrakech

De la cazare am luat UBER pana la gara Casa Voyageours, alta fata de cea in care am ajuns. Cursa a costat 4 euro cu o masina luxoasa si sofer marocan foarte sociabil si imbracat corespunzator.

De aici am plecat spre Marrakech. Calatoria a durat 4 ore si a costat 15 euro de persoana.

Despre experienta din cel mai turistic oras marocan veti afla in urmatoarea postare.

Impresii

Daca vreti sa nu ramaneti cu un gust amar despre Maroc, nu mergeti.

Daca nu va place saracia si aglomerati, nu mergeti.

Daca nu va place mizeria, nu mergeti.

Daca vreti sa vedeti una din cele mai frumoase si impunatoare moschei din lume, atunci mergeti.

Nu putem spune ca ne pare rau ca am fost, dar nu cred ca ne-am intoarce…

Noi l-am bifat, pentru voi ramane o alegere!

FARMAtips si LegalTips le puteti gasi in postarea Cum sa iti planifici vacanta in Maroc?

Si nu uitati: LIKE and SHARE!!!

One Reply to “Casablanca…To visit or not?”

  1. […] am afirmat ca e cel mai impresionant monument pe care l-am vazut in viata noastra. Credeam ca Moscheea Hassan II din Casablanca si Sultan Ahmet din Istanbul sunt spectaculoase, dar asta le intrecuse pe […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: