Viza pentru Thailanda

Nici nu mai stiu cat timp a trecut de cand nu am mai scris pe blog, dar azi mi-am luat inima in dinti si am zis sa ma mai debarasez putin de Instagram pentru a mai scrie ceva folositor si aici.

Partea asta cu viza tine de mine, de informatii, legi si alte tips & tricks ce ar fi bine sa le stiti si voi inainte de a ajunge in tari indepartate.

Asa ca, daca articolul asta nu o sa fie atat de usor de citit, sa stiti ca Iulian e vinovatul.  😀

Viza pentru Thailanda

De ce am ales Thailanda? Pentru ca este numarul 1 in topul destinatiilor din afara Europei pentru romani.

De altfel, cat timp am fost plecati in Asia, Thailanda a fost si tara unde am vazut, auzit si simtit, cei mai multi romani pe metru patrat.

Optiuni

Atunci cand alegi sa mergi in Thailanda, trebuie in primul rand sa stii cat timp vei sta.

Daca nu ai chef sa mergi la Ambasada, sa stai pe la cozi, ghisee si vrei sa scapi de toata birocratia, poti opta sa primesti viza direct in aeroport.

Viza la sosire:

Daca optezi sa aplici direct in aeroport, viza de turist este valabila 15 zile din momentul intrarii in tara.

Ce trebuie sa ai la tine?

  • Pasaportul, ce trebuie sa fie valabil cel putin inca 6 luni din momentul calatoriei.
  • Formularul tip ce se poate descarca de aici
  • 2 fotografii format 4×6 cm pentru fiecare solicitant, inclusiv pentru copii;
  • Bilet de avion pentru retur;

Cost:  in jur de 2000 de Bahti (260 lei) si dureaza intre 30 si 60 de minute.

Se mai zvoneste ca ar trebui sa ai la tine o suma minima de 10.000 Bahti (aprox. 300 Euro) dar niciodata nu am auzit sau vazut pe cineva sa fi declarat sau sa fie intrebat despre existenta acesteia. In orice caz, mai bine sa fiti precauti.

 

Viza turistica:

Viza turistica este cea mai buna optiune din punctul meu de vedere.

Daca esti tipul calator, daca iti place sa explorezi si sa nu te grabesti cand vizitezi o tara noua si care atat de multe de oferit, acesta este tipul de viza ce ti se potriveste.

Viza turistica este valabila 3 luni si se poate obtine numai prin intermediul unei Ambasade sau a unei misiuni diplomatice a Regatului Thailandei.

Asa am facut si noi, am fost in Laos la Ambasada Thailandei, in prima zi am depus actele iar a doua zi am ridicat-o. Au fost cateva ore de asteptare, dar a meritat.

Costul a fost la jumate iar durata de 6 ori mai mare.  Deci, 1000 Bahti de persoana (aprox. 130 lei) si durata maxima 90 de zile.

 

Viza “non-immigrant”

Pentru o şedere de un an se poate solicita o viza “non-immigrant” la orice reprezentanţă diplomatică thailandeză. Din cate imi aduc aminte, pretul era de 5000 Bahti, destul de mult, dar pentru un an de zile, e cam normal.

 

Doriti sa munciti în Thailanda?

Daca doriti sa munciti in Thailanda, vizele pentru muncă trebuie solicitate Biroului de Imigrări de către firma thailandeză care doreşte sa va angajeze. In urma obtinerii aprobarilor, autoritatile eliberează un carnet de muncă şi o viza de munca, valabile un an.

 

Viza de şedere permanentă

Pot solicita viza de sedere permanenta strainii care poseda viza “non-immigrant” si au o perioada continua de sedere în Thailanda de 3 ani.
Posesorul unei vize de sedere permanenta care doreşte sa calatoreasca în afara Thailandei si sa-si pastreze dreptul de sedere permanenta trebuie sa solicite in prealabil o viza “non-immigrant“.

 

Daca v-am fost de ajutor si vreti sa aflati si mai multe despre procedura de obtinere a vizelor in alte tari cat si informatii pentru o calatorie in Thailanda si nu numai, lasati un comentariu mai jos si va vom ajuta cu drag.

 

Pana atunci, iubiti ceea ce faceti si faceti ceea ce iubiti!

 

Leave a Reply